Υλικά
2 λίτρα γάλα, φρέσκο
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
4φλ. ζάχαρη
4 βανίλιες
4 αυγά
κανέλα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει.
2. Χτυπήστε τα αυγά με τις βανίλιες και προσθέστε τα στο πηχτό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει ελαφρά, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Αδειάστε την κρέμα σε μια λαδωμένη λαμαρίνα φούρνου, λαδώστε πολύ ελαφρά την επιφάνεια της κρέμας και πασπαλίστε με κανέλα. Ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα (είναι εξίσου υπέροχη), σκέτη ή πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου