Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Υεμένη: 8χρονο κορίτσι πέθανε από εσωτερική αιμορραγία μετά την πρώτη νύχτα γάμου με τον 40χρονο σύζυγό τηςΜόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η είδηση που έρχεται από την πόλη Hardh της Υεμένης, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Κουβέιτ «Al Watan», το άτυχο κοριτσάκι, που άκουγε στο όνομα Rawan, έφερε βαριά τραύματα στα γεννητικά όργανα και πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, έπειτα από την πρώτη νύχτα του γάμου της με έναν 40χρονο άνδρα.

Όπως είναι φυσικό ακτιβιστές ζητούν τώρα τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του 40χρονου γαμπρού αλλά και της οικογένειας του κοριτσιού που επέτρεψε να γίνει αυτός ο γάμος.


Το άτυχο κορίτσιΜάλιστα, στο Κουβέιτ, μπλόγκερς έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά του 40χρονου τον οποίο αποκαλούν "ένα κτήνος που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά".


Είναι γνωστό ότι πάνω από το ένα τέταρτο των κοριτσιών που γεννιούνται στην Υεμένη παντρεύονται πριν γίνουν 15 ετών. Από το 2011 μέχρι το 2020 πάνω από 140.000 ανήλικες θα έχουν παντρευτεί σύμφωνα με μελέτη
του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA).

Στην Υεμένη δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο ορισμός του "παιδιού". Τα έθιμα στην χώρα θέλουν τα κορίτσια να παντρεύονται σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία για να γίνουν «καλές και υπάκουες» γυναίκες, να κάνουν πολλά παιδιά και να μείνουν μακριά από πειρασμούς κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.


An eight year old died of sexual injuries on her wedding night with her 40 year old husband in Yemen. [Photo for illustrative purposes courtesy of delhi4cats]
http://www.tlife.gr/news.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: