Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ελαιόλαδο: Κάνει θαύματα για εσάς που θέλετε να είστε πάντα όμορφες


Ελαιόλαδο: Κάνει θαύματα για εσάς που θέλετε να είστε πάντα όμορφες
Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Το ελαιόλαδο είναι ένα θαυματουργό προϊόν και από την αρχαιότητα ήταν ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς. Έχει ευεργετικές ιδιότητες και κάνει θαύματα από τα μαλλιά, μέχρι και τα νύχια.

Για τα μαλλιά
Το ελαιόλαδο είναι ένα super μαλακτικό για τα μαλλιά σας. Μπορείτε να το βάλετε σε καθαρά μαλλιά, να τα τυλίξετε με μια πετσέτα και να το αφήσετε για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και θα έχετε λεία μαλλιά, ενυδατωμένα που δεν φριζάρουν ούτε στο ελάχιστο.

Για τα πόδια
Αν τα πόδια σας έχουν σκάσει, ειδικά το καλοκαίρι, το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για να μαλακώσει τις φτέρνες σας. Κάθε βράδυ τρίψτε με ελαιόλαδο τα σημεία που έχουν σκάσει, φορέστε τις κάλτσες σας και σε μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα έχε μαλακά πόδια και ελαστική επιδερμίδα.
Για το πρόσωπο
Είναι πάρα πολλές οι μάσκες προσώπου που έχουν ως βασικό συστατικό το ελαιόλαδο. Είναι ότι πρέπει για να βγάλετε το μακιγιάζ σας, ενώ ενυδατώνει και μειώνει αισθητά και τις ρυτίδες.

Για τα χείλη
Αν τα χείλη σας σκάνε το χειμώνα από το κρύο, αλείψτε τα με ελαιόλαδο λίγο πριν βγείτε έξω και θα σωθείτε.

Για τα νύχια
Αν έχετε παρανυχίδες μπορείτε να μουλιάσετε τα νύχια σας σε λίγο ελαιόλαδο. Τα νύχια σας θα μαλακώσουν και θα είναι πιο εύκολο να απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες.

Για το σώμα
Για μαλακή και ενυδατωμένη επιδερμίδα ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην μπανιέρα σας και απολαύστε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Αν προσθέσετε και λίγη ζάχαρη μπορείτε να κάνετε ένα αποτελεσματικό pealing, ενώ μπορείτε να τρίψετε και τους αγκώνες ή τα γόνατά σας για να μαλακώσετε τις σκληρές περιοχές.http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: