Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Συμβουλές για να διατηρήσετε το δέρμα σας... μεταξένιο τον χειμώνα!


Το χειμώνα το δέρμα μας χρειάζεται περισσότερη περιποίηση. Τα προϊόντα καθαρισμού σώματος που χρησιμοποιούμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην υφή της επιδερμίδας μας. Φροντίστε να έχουν τη σωστή...

καλλυντική σύνθεση για τη δική σας επιδερμίδα και ειδικά το χειμώνα, επιλέξτε κάποιο έξτρα ενυδατικό αφρόλουτρο ή τζελ για ντους.  Μπορεί το πολύ ζεστό νερό να μας χαλαρώνει, όμως ακόμα και το ντους με πολύ ζεστό νερό προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα.
Μην τρίβετε το σώμα με την πετσέτα –κάτι που συνηθίζουμε, ειδικά όταν βιαζόμαστε. Το δέρμα πρέπει να ταμπονάρεται απαλά με τρυφερή πετσέτα.

Επίσης, μην αφήνεται το νερό να στεγνώνει μόνο του επάνω σας. Άλλη μια συνήθεια που προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα.
Η ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο (κάθε φορά που κάνουμε ντους ή αφρόλουτρο), πάνω σε στεγνό όμως δέρμα είναι απαραίτητη. Μάλιστα, οι ενυδατικές κρέμες που κάνουν και σύσφιξη είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές, βελτιώνοντας εντυπωσιακά την υφή της επιδερμίδας, ειδικά αν χρησιμοποιούνται σε βάθος χρόνου. Απλώστε την με κυκλικές απαλές κινήσεις την κρέμα σε όλο το σώμα μέχρι να απορροφηθεί καλά. Προσοχή: Αν ντυθούμε πριν απορροφηθεί η κρέμα, την απορροφούν τελικά τα ρούχα και δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Κάποια σημεία –όπως οι αγκώνες και τα γόνατα - απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή. Τα body butters είναι το προϊόν που θα τους δώσει την ενυδάτωση και απαλότητα που χρειάζονται.
Πληροφορίες: faysbook

Δεν υπάρχουν σχόλια: