Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Εκκλησιασμός μαθητών

Από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

Αυριο 18 Ιανουαρίου 2013 ημέρα εορτής του Αγίου Αθανασίου το Δημοτικό σχολείο θα εκκλησιαστεί. Πριν από χρόνια τη μέρα αυτή (κυρίως την παραμονή) γινόταν μεγάλο πανηγύρι στο χωριό. Μάλιστα μετά τον εκκλησιαμό των μαθητών δεν γινόταν μαθήματα. Είχε καθιερωθεί σαν η επίσημη τοπική αργία.
Μετά από αρκετό καιρό είναι αλήθεια (λόγω προβλημάτων με τη σύνδεση στο διαδίκτυο) επανερχόμαστε με την πρώτη ανάρτηση για το 2013. Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά. Είμαστε ήδη  στη δεύτερη βδομάδα των μαθημάτων και το μόνιμο πρόβλημά μας και η αγωνία μας είναι η θέρμανση του σχολείου. Ευτυχώς ο καιρός είναι σύμμαχός μας και η κατανάλωση πετρελαίου κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Αν και ανακοινώθηκε πως τα σχολεία θα επιχορηγηθούν, για την αγορά πετρελαίου τα χρήματα θα φθάσουν μετά από ένα μήνα. Το πετρέλαιο όμως που έχουμε φτάνει ως την επόμενη βδομάδα. Ήδη γειτονικά σχολεία δεν έχουν καθόλου πετρέλαιο ή λειτουργούν τη θέρμανση μία ώρα τη μέρα. Η απάντηση του Δήμου στα αιτήματά μας ήταν ότι φταίμε εμείς που δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα ........... υπέρογκα ποσά που μας διέθεσαν.
Αν και ξέρει ο Δήμος πως η μείωση της χρηματοδότησης αγγίζει το 70%, από το 2008 (24.220€ το 2008 μόλις 9.100€ το 2012)και η τιμή του πετρελαίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί (0,65€/λίτρο το 2008, 1,30€λίτρο το 2012) το φταίξιμο το ρίχνει στους Δ/ντές των σχολείων. Πολλοί Δήμοι ορεινών περιοχών της Β. Ελλάδας που απείλησαν να κλείσουν τα σχολεία ( και κάποιοι το έκαναν μέσα στο Δεκέμβριο) πήραν πρόσθετη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων. Μήπως θα πρέπει να αντιδράσει παρόμοια και ο Δήμος, από το να είναι παθητικός ή πειθήνιος στην κυβερνητική πολιτική;http://dim-stanou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: