Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Kαταγγελία για σελίδα στο facebook

http://respentza.blogspot.grΠρόσφατα,άκουσα κάποια παιδιά ηλικίας 14-15 να μιλάνε για μία σελίδα στο facebook,για την οποία γίνεται πολύ φασαρία αυτές τις μέρες. Η εν λόγω σελίδα ,με το ευφάνταστο όνομα «Δ-- -- ------ ----ς» -και με 249 likes-, της οποίας ο «διαχειριστής» παραμένει ανώνυμος πίσω από το πληκτρολόγιό του- για πόσο ακόμα άραγε-, έχει ως θέμα την ανάρτηση φωτογραφιών πολλών παιδιών από τον Πολύγυρο και τα γύρω χωριά (τις οποίες ο «διαχειριστής» αντλεί από τα προφίλ τους στο facebook αλλά και από σελίδες νυχτερινών μαγαζιών της περιοχής μας),τις ανεβάζει στη σελίδα αυτή και τις σχολιάζει με διόλου κομψά σχόλια- η λέξη «προσβλητικά» δεν αρκεί για να τα περιγράψει.




Αν δείτε τις φωτογραφίες σίγουρα θα αναγνωρίσετε πολλά πολυγυρινά παιδιά,κυρίως στην ηλικία των 14-17, ίσως το παιδί σας, το γιό ή την κόρη του γείτονα σας, κάποιον μαθητή σας. Αρκετές φωτογραφίες είναι άσεμνες πόζες αλλά τραβηγμένες από τα ίδια τα παιδιά και «ανεβασμένες» εκουσίως στο προφίλ τους. Κάποιες άλλες είναι κανονικές φωτογραφίες παιδιών, για τα οποία ο «διαχειριστής» δείχνει ιδιαίτερη εμπάθεια.
Δεδομένου ότι ζούμε σε μία πολύ μικρή κοινωνία,το θέμα δεν θα αργήσει να λάβει διαστάσεις μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών.Θεωρώ απαράδεκτο να υφίσταται μία τέτοια σελίδα και να διασύρονται με αυτόν τον τρόπο ανήλικοι διαδικτυακά .
Το επιχείρημα μερικών υπερασπιστών τέτοιων σελίδων ότι « αν δεν ήθελαν να διασυρθούν ας μην δημοσίευαν τέτοιες φωτογραφίες στο ίντερνετ,από τη στιγμή που τις δημοσίευσαν καλά να πάθουν», ανοίγει μία μεγάλη συζήτηση για τους τρόπους προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και ειδικά των ανηλίκων.Γι’αυτό πρέπει να επιληφθεί το σχολείο και η κάθε οικογένεια ξεχωριστά ώστε τα παιδιά μας να προστατευτούν από τέτοιες ενέργειες μερικών ασυνείδητων.
Για την ώρα, αυτό που καταγγέλλω είναι ότι πρέπει άμεσα να κατέβει η συγκεκριμένη σελίδα, καθώς προσβάλλονται ευθέως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων.Όταν πρόκειται για τα παιδιά μας, ζητάμε την απόλυτη προστασία τους. Εύχομαι να επιληφθεί κάποιος αρμόδιος για το θέμα.
Αναγνώστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: