Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Illuum.com | Ο μετρητής της ευτυχίας



 

happy
Υπάρχει κάτι που μπορεί να μετρήσει την ευτυχία; Αν νομίζετε ότι κινούμαστε στη σφαίρα της φαντασίας, περάστε μια βόλτα από το Illuum.com.
Οι δημιουργοί του δεν υπόσχονται να σας φτιάξουν τη μέρα, αλλά να σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε τι σας κάνει ευτυχισμένους και να αποφεύγετε ό,τι σας προκαλεί εκνευρισμό και κακή διάθεση.
Το Illuum.com είναι στην ουσία μια… στατιστική μελέτη της διάθεσής μας. Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη όχι μόνο από υπολογιστή, αλλά και από κινητό τηλέφωνο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας προτρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να… καταχωρήσουμε τη διάθεσή μας.
Βαθμολογούμε από 1-10, με το 1 να σημαίνει απόλυτη δυστυχία και το 10 απόλυτη ευτυχία. Αν επιθυμούμε, επίσης, μπορούμε να καταχωρούμε και το λόγο που είμαστε χαρούμενοι ή λυπημένοι.
Στο τέλος της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα (όποτε εμείς θελήσουμε) η ιστοσελίδα μας παρουσιάζει αναλυτικότατα… στατιστικά στοιχεία της διάθεσής μας μέσα στο χρονικό διάστημα που καταγράψαμε.
Αυτό μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε πράγματα που δεν έχουμε προσέξει και επηρεάζουν τηνψυχολογική μας κατάσταση. Με γραφήματα και μπάρες παρουσιάζονται οι ώρες της ημέρας ή οι ημέρες εκείνες που αισθανόμαστε χαρά και λύπη και (κυρίως…) οι λόγοι που μας έκαναν να αισθανθούμε έτσι.
Ετσι μπορούμε να καταγράψουμε στο μυαλό μας ότι π.χ. μετά από συνάντηση με συγκεκριμένο φίλο ή φίλη αισθανόμαστε καλύτερα, οπότε θα πρέπει να κάνουμε περισσότερη παρέα μαζί του. Ή όταν πάμε σε συγκεκριμένο café πέφτει η διάθεσή μας, οπότε καλό θα ήταν να αραιώσουμε τις εκεί επισκέψεις μας…
Το Illuum.com βασίστηκε σε στατιστικές έρευνες που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ψυχολόγοι και ψυχίατροι και τονίζει ότι ο καθένας μπορεί να βρει τη λύση στα προσωπικά του προβλήματα, αρκεί να τα γνωρίσει και να τα καταγράψει. Οπωσδήποτε ένα χρήσιμο εργαλείο για όποιον έχει ανάγκη να αισθανθεί καλύτερα και να δώσει θετικό πρόσημο στην καθημερινότητά του.
http://www.flowmagazine.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: