Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

"Τρέχουν πίσω μου όλη την ώρα!"


Εκτύπωση του άρθρου 

Εάν τρέχουν πίσω από τη... φούστα σας, εάν μαζί με τον ήχο από τις παντόφλες σας ακούτε και τα βήματά τους, εάν προσπαθείτε πάση θυσία να βρείτε τρόπους να τα κρατήσετε απασχολημένα, ξεκινήστε με το στόλισμα του δέντρου.
*Δώστε τους τη χαρά να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια. Ακόμα και τώρα, που το έχετε στολίσει, ζητείστε τους να φτιάξουν καινούργια στολίδια. Έτσι, για να τα θαυμάσει ο Άγιος Βασίλης. Ένα τραπεζάκι, αρκετές κόλλες χαρτί σε διάφορα χρώματα, ένα ψαλίδι για παιδιά και μία κόλλα στικ είναι αρκετά.
 *Αφήστε τα να δουν λίγη τηλεόραση.
Με μέτρο φυσικά, ας μην ξεχνάμε τη βασική αρχή, που ορίζει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να περνούν πολλή ώρα μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Επιλέξτε χριστουγεννιάτικες ταινίες και μην τα αφήσετε να τις δουν ολόκληρες, αλλά σε «επεισόδια». Έτσι και δεν θα μείνουν πολλή ώρα μπροστά στην οθόνη και θα έχετε χρόνο για εσάς και τις υπόλοιπες δουλειές.
 *Μην ξεχνάτε τα «τουβλάκια» και τα «σφηνώματα». Ενθαρρύνετέ τα να φτιάξουν μία χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Ένα δέντρο, ένας Άγιος Βασίλης, ένα έλκηθρο, είναι πράγματα διαφορετικά, που δεν τα κατασκευάζουν τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Είναι μία νέα πρόκληση.
 *Αγοράστε Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται για τα παραμύθια. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και εκείνα, που στο πλάι έχουν κουμπάκια με ήχο για την αφήγηση. Εξάλλου μία φορά να τα διαβάσετε μαζί, μετά θέλουν μόνα τους να «ανακαλύψουν» το περιεχόμενο.
 *Φτιάξτε μαζί γλυκά. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια. Τα πιτσιρίκια αισθάνονται δημιουργικά και παθιάζονται με τη ζαχαροπλαστική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε «φόρμες», για να δώσετε χριστουγεννιάτικο σχήμα στα κουλουράκια. Σκεφθείτε μόνο την ικανοποίησή τους, όταν θα πουν, καμαρώνοντας: «Εγώ το έφτιαξα».
Ναι, πρέπει να είστε παρουσα ως μαμα ή παρών ως μπαμπας σε όλες τις δραστηριότητες για την ασφάλειά τους, αλλά σίγουρα θα καταφέρετε να ξεκλέψετε χρόνο…http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: