Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ο τέλειος παγωμένος καφές


Ο τέλειος παγωμένος καφές
Θέλεις καφεδάκι αρωματικό και γευστικό σαν αυτό που προσφέρουν στις καφετέριες; Μάθε τα μυστικά και φτιάξε το μόνος σου.
Εκτός από την ποιότητα του καφέ, υπάρχουν κάποια μικρά κολπάκια που τον αναβαθμίζουν, προσφέροντάς σου ένα απολαυστικό παγωμένο ρόφημα αντάξιο με αυτά που σου προσφέρουν στις καφετέριες. Μάθε τα κολπάκια και κέρνα επαγγελματικά καφεδάκια!
Τα μυστικά του τέλειου παγωμένου καφέ
  • 1. Θρυμμάτισε τον πάγο
Το παγωμένο καφεδάκι είναι πιο απολαυστικό με πάγο θρυμματισμένο. Βάλε μερικά παγάκια μέσα σε ένα καλό μπλέντερ ή σπάσε τα παγάκια με ένα γουδοχέρι μέσα σε γουδί. Το 1ο υλικό για την επιτυχία είναι έτοιμο!
  • 2. Κρέμα ή μήπως παγωτό;
Αντί για γάλα δοκίμασε να βάλεις μέσα μια μπαλίτσα παγωτού κρέμα ή λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ο καφές ο σπιτικός ανεβαίνει βαθμίδα!
  • 3. Μια πρέζα σιρόπι σοκολάτας και… ζωγράφισες
Το άρωμα και η λεπτή επίγευση δίνουν κι αυτά άλλη διάσταση στον καφέ. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με σιρόπι καραμέλας, σοκολάτας ή όποιο άλλο της αρεσκείας σου και καλή απόλαυση. Προσοχή μόνο μην το παρακάνεις.
  • 4. Λίγο λικεράκι κι ο καφές… απογειώθηκε
Μη διστάσεις να το δοκιμάσεις. Λίγο λικέρ στον καφέ και η γεύση του απογειώνεται. Προσοχή μόνο, μερικές σταγόνες αρκούν. Το παν είναι να δώσεις άρωμα και γεύση κι όχι να καλύψεις τη γεύση
  • 5. Η τελευταία πινελιά
Μετά τη γεύση έρχεται η εμφάνιση. Βάλε τον καφέ στο με μεγάλο και όμορφο ποτήρι για να τον απολαύσεις γουλιά – γουλιά, στο μπαλκόνι, την παραλία ακόμη και στο γραφείο!
Πηγή: womenonly.gr, από τη Δήμητρα Γκούντρα

Δείτε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2013/08/teleios-pagwmenos-kafes/#ixzz2blUaUEqt

Δεν υπάρχουν σχόλια: