Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Reggetiko Project (live act) στο 3rd Stanos Reggae Fest 2013 (23 Αυγούστου)

somporo



Το project reggetiko αποτελεί μια μουσική συνάντηση ανάμεσα σε άτομα με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις - αυτοσχεδιασμούς με σκοπό τη όσο το δυνατόν άμεση συνδιαλογή των μελών της.
 Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι δυο βασικοί άξονες των μουσικών ερεθισμάτων είναι η ακουστική Reggae και το ρεμπέτικο. Η βασική ιδέα αυτού του project ανήκει στο Θεόδωρο Κουμαρτζή και τον Fransesco Riotta (Sise Kolombali) και δημιουργήθηκε όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μουσικά και να μπερδέψουν ρυθμούς και μελωδίες που αν και φαινομενικά ξένες μεταξύ τους, μελωδικά ταιριαστές. Εν συνεχεία δυο νέα άτομα ,
ο Αντώνης Πασσιάς και ο Νίκος Παπανικολούδης, μεγάλωσαν την παρέα αυτή για να διευρύνουν παράλληλα τους μουσικούς ορίζοντες της παραπάνω ιδέας και να της δώσουν νέες κατευθύνσεις. Τελευταία ο Σωκράτης Βότσκος συμπράττει μουσικά εφαρμόζοντας νέες ιδέες τόσο στο μουσικό περιεχόμενο όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις του σχήματος. Το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής έκφρασης έχει πειραματικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως ένα τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που όσο απλοϊκός, περίπλοκος, ευχάριστός ή δύσπεπτος μπορεί να γίνει, πρέπει πάντα να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.

Ορισμένα από τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε εδώ:
https://soundcloud.com/reggetiko-proj-ect


Την περίοδο αυτή στα live συμμετέχουν οι
Σωκράτης Βότσκος (παίζει κλαρινέτο και duduk) και Θεόδωρος Κουμαρτζής (μπαγλαμάς, ukulele, melodica και charrango) ενώ χρησιμοποιείται και προηχογραφημένο υλικό από τα υπόλοιπα άτομα του project. (διαμένουν στο εξωτερικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: