Είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές για παγωτό σοκολάτας!
Τα παιδιά το λατρεύουν και είναι ευκαιρία να το ετοιμάσετε με αγνά υλικά. Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
• 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 50 γρ. κακάο
• 55 γρ. κουβερτούρα
• 4 κρόκοι αυγών
• 1 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
• 100 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
• Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε τη κουβερτούρα ανακατεύοντας για να λιώσει. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
• Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη κρέμα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
• Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Τελευταίο προσθέτουμε το εσάνς βανίλιας.
• Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη
ΥΛΙΚΑ
• 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 50 γρ. κακάο
• 55 γρ. κουβερτούρα
• 4 κρόκοι αυγών
• 1 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
• 100 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
• Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε τη κουβερτούρα ανακατεύοντας για να λιώσει. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
• Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη κρέμα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
• Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Τελευταίο προσθέτουμε το εσάνς βανίλιας.
• Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου