Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αντα Λιβιτσάνου: Πώς νίκησα τον καρκίνο


Η σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε, την έκανε να μιλήσει ανοιχτά στο λογαριασμό της στο facebook με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο.



Ο λόγος για την Άντα Λιβιτσάνου που έδωσε πρόσφατα μάχη με τον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυροειδούς που αφαίρεσε και θέλησε να παρακινήσει τον κόσμο να κάνει προληπτική εξέταση θυρεοειδούς μέσα από το κείμενο που ανέρτησε στο προφίλ της στο Facebook.

Η ηθοποιός που συμμετέχει στο “Your Face Sounds Familiar” με το κείμενο “Ada vs thyroid 1-0” μίλησε για το χειρουργείο που έκανε και την αφαίρεση του κακοήθη όζου που είχε στον θυρεοειδή κάτι που ανακάλυψε τυχαία, μετά από ένα προληπτικό υπέρηχο.

“Είμαι περήφανη για κάθε τραύμα και για κάθε ράμμα το οποίο δείχνει νίκη. Το νέο μου σημάδι από το χειρουργείο θα το φοράω σαν παράσημο απέναντι στον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυρεοειδούς που αφαίρεσα.

Το μοιράζομαι μαζί σας γιατί για τρελή μου τύχη το ανακάλυψα τυχαία κάνοντας έναν υπέρηχο προληπτικό. Ηθικό δίδαγμα: η πρόληψη σώζει ζωές. Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε την υγεία μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μετά τη διάγνωση και την πλήρη άγνοιά μου με μεγάλη θλίψη έμαθα ότι τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς μετά το Τσέρνομπιλ εκτινάχθηκαν στο 70% πάνω. Θύματα; Όλοι εμείς.

Σας το κοινοποιώ για να σας παρακινήσω να κάνετε προληπτικούς ελέγχους. Ένας υπέρηχος μπορεί να σας σώσει.

Υγεία και φως σε όλους.

Με αγάπη,

Άντα"

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: