Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν φας οτιδήποτε



4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν φας οτιδήποτε
Να ένα έξυπνο τρικ για αδυνάτισμα
Επαγγελματικές συναντήσεις, προσωπικά ραντεβού, οικογενειακές υποχρεώσεις και deadlines στη δουλειά δημιουργούν άγχος και ψυχική αναστάτωση στον οργανισμό και πολλές φορές προκαλούν και κατανάλωση υπερβολικού φαγητού. Έτσι λοιπόν εάν θέλεις να διατηρήσεις μία καλλίγραμμη σιλουέτα ή να να χάσεις τα περιττά κιλά, δες ποιες 4 ερωτήσεις πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν βάλεις την παραμικρή μπουκιά στο στόμα σου.
1. Πεινάω πραγματικά? Μπορεί να φαίνεται χαζή ερώτηση, αλλά δεν τρώμε πάντα επειδή πεινάμε στην πραγματικότητα. Πολλές είναι οι φορές που τρώμε από ανία, κατάθλιψη, κακή ψυχολογία και άγχος.
2. Έχει όλα τα συστατικά που μου λείπουν από την καθημερινή μου διατροφή? Εάν για παράδειγμα έφαγες για πρωινό αυγά, γάλα και ομελέτα δεν χρειάζεται να φας πάλι κάτι πρωτεϊνικό. Αντιθέτως μπορείς να συμπληρώσεις τη διατροφή σου με υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό.

3. Είναι το σωστό μέγεθος? Δεν μπορείς να φας για δεκατιανό σνακ την ίδια ποσότητα με το μεσημεριανό φαγητό. Εάν θες λεπτό σώμα, προσπάθησε να τρως σνακ κοντά στις 150 θερμίδες, πρωινό μέχρι 500 θερμίδες και κυρίως γεύματα όχι περισσότερο από 600 θερμίδες.
4. Είναι η πιο υγιεινή επιλογή που μπορώ να φάω? Εάν έχεις λιγούρες για γλυκά, είναι προτιμότερο να φας μία φρυγανιά με βούτυρο και μέλι από ένα συσκευασμένο κρουασάν για παράδειγμα.http://www.faysbook.gr/site/swma-pneuma

Δεν υπάρχουν σχόλια: