Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Γιώργος Τερζίδης και η αδερφή του Ζωή μας συμβουλεύουν για το τριχωτό της κεφαλής

Ο Γιώργος Τερζίδης και η αδερφή του Ζωή, ιδιοκτήτες του κομμωτηρίου GoAhead, με 18 χρόνια εμπειρίας στην κομμωτική μιλάνε στο thessnews.gr και δίνουν συμβουλές για το ποιο κούρεμα μας ταιριάζει, πώς θα επιλέξουμε τη σωστή βαφή και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας.
1) Πόσο σημαντική είναι η περιποίηση των μαλλιών μας;
Η ανάγκη για περιποίηση των μαλλιών είναι σημαντική για τον κάθε άνθρωπο, καθώς τον βοηθάει να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του προσώπου του. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που βγαίνει όταν ένας άνθρωπος βγάζει την εσωτερική του ομορφιά προς τα έξω, είναι μοναδική. Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες προσέχουν εξίσου το ίδιο την εξωτερική τους εικόνα.
2) Συμβουλές για περιποίηση των μαλλιών μας από το σπίτι;
Οι ανάγκες είναι διαφορετικές για κάθε γυναίκα και για κάθε άντρα πιο σωστά. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα που εξυπηρετούν και τις πιο απαιτητικές μας ανάγκες. Προϊόντα εξειδικευμένα για τον τύπο των μαλλιών μας και τις ανάγκες του. Με ένα κατάλληλο σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκα και προϊόν για την προστασία της θερμότητας, βάζουμε τις βάσεις για την σωστή προστασία της κεφαλής μας.

3) Σε κάθε τύπο προσώπου ταιριάζει και διαφορετικό κούρεμα;
Ένα κοντό, μεσαίο ή μακρύ κουπ μαλλιών  ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες.
Το κούρεμα το επιλέγουμε μαζί με τον κομμωτή μας, ανάλογα με τις επιθυμίες μας, το σχήμα του προσώπου μας και τις αναλογίες του σώματος μας.
4) Με τι κριτήρια πρέπει να επιλέγει μια γυναίκα (κυρίως) το χρώμα των μαλλιών της;
Αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και εξαρτάται από το τι θέλει να παρουσιάσει προς τα έξω. Σωστό θεωρείτε το χρώμα ανάλογα με το τύπο της επιδερμίδας της και το κούρεμα της.
5) Κάθε πότε πρέπει να τα κουρεύουμε για να είναι υγιή;
Για να έχουν υγεία τα μαλλιά μας, πρέπει να τα κουρεύουμε κάθε 1,5 με 2 μήνες. Με αυτό το τρόπο κρατάμε την επιθυμητή γραμμή στην κουπ των μαλλιών μας και φυσικά είναι υγιή.
6) Πώς μπορούμε να τα προστατεύουμε από το κρύο, τον ήλιο και το πιστολάκι;
Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω. Αντηλιακό για το καλοκαίρι και προστασία θερμότητας από το πιστολάκι και διάφορα ψαλίδια θερμότητας. Μπορούμε φροντίζοντας τακτικά τα μαλλιά μας να αποτρέψουμε την ψαλίδα και την αφυδάτωση της τρίχας.
Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωρίδου/theodoridouirene@gmail.comhttp://www.thessnews.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: