Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Γονιμότητα: μάθε τους εχθρούς της δικής σου


Γονιμότητα: μάθε τους εχθρούς της δικής σου
Αυτές Είναι οι Συχνές Αιτίες της Γυναικείας Υπογονιμότητας
  • Πολυκυστικές ωοθήκες Πρόκειται για το ορμονικό και ανατομικό σύνδρομο, κατά το οποίο οι ωοθήκες έχουν πολύ μικρές κύστεις και περιέχουν ωάρια τα οποία, για διάφορους λόγους, δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Αρκετές γυναίκες, λοιπόν, με πολυκυστικό αντιμετωπίζουν υπογονιμότητα, η οποία στις μέρες μας μπορεί να αντιμετωπιστεί.
  • Διαταραχές στην ωορρηξία Όταν οι ωοθήκες δεν μπορούν να παράγουν ωάρια ή να πάρουν την εντολή ώστε να απελευθερώσουν ωάρια, τότε μιλάμε για προβλήματα στην ωορρηξία. Οφείλεται σε διάφορες διαταραχές, κυρίως ορμονικές.

  • Ενδομητρίωση Το 50% των γυναικών που έχουν ενδομητρίωση αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας. Η φυσιολογική θέση του ενδομητρίου είναι μέσα στη μήτρα της γυναίκας. Σε περίπτωση που το ενδομήτριο αναπτύσσεται εξωτερικά από τη μήτρα, π.χ., σεξ κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, είναι ο κύριος λόγος που δημιουργείται ενδομητρίωση, όπου ο ιστός όχι μόνο αιμορραγεί, αλλά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλα όργανα της γυναίκας.
  • Σαλπιγγίτιδα Η γνωστή φλεγμονή των σαλπίγγων που δημιουργείται κυρίως από μικρόβια, τα οποία προσβάλλουν τις σάλπιγγες. Μία χρόνια σαλπιγγίτιδα, που δεν αντιμετωπίστηκε άμεσα, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και σίγουρα να να εμποδίσει τη γονιμότητα.
  • Χλαμύδια Πολλά από τα συνηθισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 12% των γυναικών χάνουν τη γονιμότητά τους μετά την πρώτη μόλυνση από χλαμύδια, ενώ η δεύτερη μόλυνση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατά 40%.
  • Άλλοι παράγοντες Κάπνισμα, περιττό βάρος ή ανορεξία, άγχος, αυξημένο στρες και κόπωση, προβλήματα υγεία όπως διαβήτης, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα.

    πηγή:shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: