Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πονοκέφαλος: Αντιμετωπίστε τον .... πίνοντας νερό!



Μάθετε τον Νο 1 τρόπο που προτείνουν οι ειδικοί για να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο και την ημικρανία χωρίς φάρμακα
Την επόμενη φορά που θα έχετεπονοκέφαλο, αφήστε τα φάρμακα και πιείτε ένα ποτήρι νερό. Πίνοντας τακτικά νερό, μπορεί να μετριαστεί η δριμύτητα του πονοκεφάλου ή της ημικρανίας, μειώνοντας τα φάρμακα που ενδεχομένως θα λαμβάνατε για να σας περάσει.
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι περίπου 7 ποτήρια νερό την ημέρα, είναι αρκετά για να καλμάρουν τον πόνο και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όσων υποφέρουν συχνά από πονοκεφάλους ή ημικρανίες.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, παρατήρησαν πως ένας ασθενής στον οποίο είχαν πει να πίνει πολύ νερό για ένα πρόβλημα που είχε στην ουροδόχο κύστη του, παρουσίασε βελτίωση και στις ημικρανίες από τις οποίες υπέφερε.
Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Mark Spigt και η ομάδα του μελέτησαν πάνω από 100 ασθενείς που υπέφεραν από σοβαρούς ή πιο ήπιους πονοκεφάλους. Οι ειδικοί συμβούλευσαν την ομάδα δίνοντάς στους ασθενείς οδηγίες για το πώς θα μειώσουν τα συμπτώματα τους. Οι οδηγίες που τους έδωσαν περιλάμβαναν τρόπους μείωσης του στρες, και τους συμβούλευσαν να ξεκουράζονται  και να αποφεύγουν την καφεΐνη. Πέρα από αυτά συμβούλευσαν τους μισούς από τους ασθενείς να πίνουν ενάμιση λίτρο νερού πάνω από την ποσότητα που συνήθιζαν να πίνουν.
Στο τέλος της έρευνας συμπλήρωσαν και οι δύο ομάδες ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο θα έγραφαν πως ένιωθαν και αν παρουσίασαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους καθώς και κατά πόσο βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής τους. Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, η ομάδα που έπινε περισσότερο νερό, πέτυχε καλύτερη βαθμολογία στο ερωτηματολόγιο.
πηγή: lifezone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: