Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κάθε πόσα λεπτά κοιτάμε το κινητό μας;


Print E-mail



Πλέον οι περισσότεροι θα ένιωθαν «άδειοι» και «χαμένοι» χωρίς το «έξυπνο» τηλέφωνό τους. Μάλιστα, έχουμε τέτοια εξάρτηση από τα κινητά μας τηλέφωνα που τα κοιτάζουμε κάθε 6 με 6,5 λεπτά, αναφέρουν ερευνητές
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το πρώτο πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας είναι να κοιτάξουν το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο μάλιστα λειτουργεί ως ξυπνητήρι. Κατά συνέπεια είναι και το τελευταίο πράγμα που κοιτάνε πριν πέσουν για ύπνο, αφού του ορίζουν την ώρα που θα τους ξυπνήσει την επομένη! Τα έξυπνα τηλέφωνα λειτουργούν ως μίνι υπολογιστές, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ελέγχουν και διαβάζουν τα e-mails τους από τις οθόνες των κινητών τους.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο σε θέματα τεχνολογίας Tomi Ahonen οι χρήστες smartphones κοιτάνε το τηλέφωνό τους κατά μέσο όρο 150 φορές (τις 16 από τις 24 ώρες της ημέρας). Ο Ahonen που θεωρείται από το περιοδικό Forbes ως η «φωνή» με τη μεγαλύτερη επιρροή σε θέματα τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, έγραψε στο blog που διατηρεί ότι οι άνθρωποι μιλάνε τουλάχιστον 22 φορές την ημέρα στο κινητό τους (είτε λαμβάνουν είτε κάνουν κλήσεις). Ακόμη, στέλνουν ή λαμβάνουν γραπτά μηνύματα άλλες 23 ενώ κοιτάνε την ώρα τουλάχιστον18 φορές την ημέρα. Τα υπόλοιπα νούμερα μέχρι το 150 συμπληρώνονται με το να ορίζουμε το ξυπνητήρι, να παίζουμε παιχνίδια, να ακούμε μουσική ή να βγάζουμε φωτογραφίες με το κινητό μας, πρόσθεσε.
Πηγή: newsbeast.gr
by Χριστίνα Φωτεινάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: