Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Bullying:Μια καθημερινή ιστορία από το πρώτο Δ.Σ. Πολυγύρου

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. 
Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός του και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.


Το παραπάνω βίντεο είναι η συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Είναι μια παραγωγή των εκπαιδευτικών Χιώτου Άννας, εκπαιδευτικού ΠΕ32 και Μιχαηλίδη Νίκου, εκπαιδευτικού ΠΕ19, με ηθοποιούς τους μαθητές της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου. 
Η ταινία μικρού μήκους έχει ως βασικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των γονιών τους, για το πολύ σημαντικό φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας που δυστυχώς παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
πηγή: pappanna

Δεν υπάρχουν σχόλια: