Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δύο συνήθειες που μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία των παιδιών σας


Δύο "κακές" συνήθειες που μπορεί να επιβαρύνου νστο μέλλον την υγεία των παιδιών σας, είναι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων...

φαγητού κάθε φορά που βγαίνετε έξω καθώς και η κατανάλωση πολλών ωρών μπροστά σε μια οθόνη. Τα περισσότερα παιδιά, όχι μόνο καταναλώνουν χειρότερης ποιότητας τροφές κατά την έξοδό τους σε ένα εστιατόριο αλλά και τείνουν να τρώνε περισσότερο από ό,τι στο σπίτι. Οι μερίδες του εστιατορίου είναι συγκεκριμένες για παιδιά και ενήλικες με αποτέλεσμα τα παιδιά να καταναλώνουν 1 ½ φορά την ποσότητα που θα κατανάλωναν στο σπίτι. Ένα σπιτικό φαγητό συνήθως περιέχει λιγότερο αλάτι, καλύτερης ποιότητας λάδι και διαλεγμένα συστατικά εν αντιθέσει με τα περισσότερα εστιατόρια που μπορεί να μετατρέψουν το φαγητό σε διατροφικό ρίσκο. Εννοείται πως πρέπει να βγαίνετε από το σπίτι απλώς θα πρέπει να εμπιστεύεστε εστιατόρια που τα επισκέπτεστε καιρό, που γνωρίζετε τους ιδιοκτήτες και που φυσικά έχετε καλές συστάσεις για το φαγητό του. Προτιμήστε τα ψητά και τις σαλάτες και αποφύγετε τις πολλές σάλτσες και τα αναψυκτικά. Όσο τα παιδιά είναι μικρά καλό θα είναι να έχετε πάντα μαζί σας υγιεινά σνακ –όπως λαχανικά, φρούτα, φρυγανιές, παιδικά γιαούρτια-, ώστε, σε περίπτωση που καθυστερήσετε να πάτε στο εστιατόριο, να μη φτάσουν τα παιδιά σας εκεί πεινασμένα, καταβροχθίζοντας τα πάντα.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ένα παιδί περνάει κατά μέσο όρο 45 ώρες την εβδομάδα μπροστά σε μια οθόνη τηλεόρασης, υπολογιστή ή παιχνιδομηχανής. Πέρα από την επίδραση που έχει η προσήλωση αυτή στον ύπνο, οδηγεί επίσης στην υπερκατανάλωση φαγητού και συνήθως αμφιβόλου ποιότητας. Πολλά είναι τα παιδιά που κάθονται μπροστά στην τηλεόραση τρώγοντας κάθε τόσο γλυκίσματα ή σνακ, χωρίς να έχουν συναίσθηση της ποσότητας που καταναλώνουν. Βασικός ύποπτος για την τάση αυτή είναι και οι αναρίθμητες διαφημίσεις για σνακ και έτοιμα φαγητά που προβάλλονται κάθε τόσο στην τηλεόραση. Βγάλτε λοιπόν την τηλεόραση από τη ζωή του παιδιού σας και δώστε του το έναυσμα να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες. Η άσκηση είναι μια πολύ καλή διέξοδος στην οποία μπορεί να καταφεύγει και να διοχετεύει την ενέργειά του. Αν το παιδί σας ασκείται σε μόνιμη βάση και διατηρείται σε ιδανικό βάρος, η πιθανότητα να αντιμετωπίσει σοβαρές ασθένειες, όπως καρδιακά προβλήματα και διαβήτης, είναι πολύ μικρή. Ενθαρρύνετέ το λοιπόν να αθλείται και αφήστε το να διαλέξει μόνο του αυτό με το οποίο θέλει να ασχοληθεί.
Πηγή: faysbook

Δεν υπάρχουν σχόλια: