Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τεστ: ποιά δίαιτα σου ταιριάζει;

Δεν χρειάζεται να την βγάζεις μόνο με νερό!Βρες τη σωστή δίαιτα.

Θέλεις να χάσεις μερικά παραπανίσια κιλάκια αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια δίαιτα είναι η κατάλληλη για εσένα. Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις με ειλικρίνεια βάσει των διατροφικών συνηθειών που έχεις και μάθε ποιο είδος δίαιτας και διατροφής είναι το κατάλληλο για εσένα και τον τρόπο ζωής σου.

Θέλεις να χάσεις μερικά παραπανίσια κιλάκια αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια δίαιτα είναι η κατάλληλη για εσένα. Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις με ειλικρίνεια βάσει των διατροφικών συνηθειών που έχεις και μάθε ποιο είδος δίαιτας και διατροφής είναι το κατάλληλο για εσένα και τον τρόπο ζωής σου.
1. Πότε είναι πιθανό να παρασπονδίσεις, τρώγοντας ανάμεσα σε δύο γεύματα;
α) όταν διαφωνήσω με το αφεντικό μου.
β) όταν περάσω έξω από ένα φούρνο και μυρίσω ένα λαχταριστό κέικ.
γ) όταν δεν φάω αρκετά κατά τη διάρκεια του τελευταίου μου γεύματος.


2. Ποιά είναι η άποψή σου για τις δίαιτες;
α) αυτή είναι η πρώτη φορά που αποφασίζω να κάνω δίαιτα.
β) νιώθω πως βρίσκομαι σε μία μόνιμη κατάσταση δίαιτας.
γ) όταν θέλω να χάσω μερικά κιλά, κάνω δίαιτα.

3. Έχεις αδυναμία σε κάποιο συγκεκριμένο τρόφιμο;
α) στα φρούτα και λαχανικά.
β) όχι, μου αρέσουν όλα!
γ) στο κρέας...

4. Ποιόν θεωρείς το νούμερο ένα εχθρό μιας δίαιτας;
α) την όρεξή σου.
β) τα γονίδια
γ) την μεγάλη αγάπη σου για το καλό φαγητό.

5. Θα έκανες τα πάντα για να χάσεις βάρος, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ:
α) να τρως μόνο καρπούς και σπόρους.
β) το να πεθάνεις στην πείνα.
γ) θα τα έκανες όλα.

6. Αν προσέξεις τη διατροφή σου, πόσο βάρος χάνεις συνήθως;
α) δεν έκανα ποτέ δίαιτα για να το γνωρίζω αυτό.
β) ένα με δύο κιλά αρχικά.
γ) πρέπει να κοπιάσω πολύ για να χάσω κιλά.

7. Ποιά ατάκα από τις παρακάτω, ταιριάζει με τη φιλοσοφία σου περί δίαιτας;
α) δεν μπορούμε να είμαστε όλοι σαν μοντέλα.
β) δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
γ) η ζωή είναι πολύ σύντομη για να μην χαίρεσαι και την τελευταία μπουκιά.

8. Ένα πακέτο μπισκότα βρίσκεται σε απόσταση βολής. Τι κάνεις;
α) τρως μερικά.
β) τα πετάς στον κάδο.
γ) τρως όσα περισσότερα μπορείς.

9. Από τα τρία παρακάτω γεύματα, ποιό θα επέλεγες;
α) το φαγητό της μαμάς.
β) ένα δείπνο με τον καλό σου υπό το φως των κεριών.
γ) να τρως μπροστά στην τηλεόραση.

10. Τι γνώμη έχουν οι γύρω σου για σένα;
α) είσαι ένα πολύ άνετο άτομο.
β) είσαι πολύ κοινωνική.
γ) είσαι ένα πολύ ζωντανός άνθρωπος.
Περισσότερα Α = συνδύασε τροφές για καλύτερα αποτελέσματα
Το προφίλ σου: το φαγητό είναι μια μαγευτική διαδικασία για εσένα. Σου αρέσει να μαγειρεύεις και να γεύεσαι τους καρπούς του κόπου σου. Δυστυχώς, η υπερκατανάλωση φαγητού (ακόμα και του σπιτικού) μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός της σιλουέτας σου.
Η κατάλληλη δίαιτα για σένα είναι μια δίαιτα με μεγάλη ποικιλία όπως η συνδυαστική:
Τα βασικά: είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις την συνδυαστική δίαιτα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην καταναλώνεις ταυτόχρονα λίπος και ζάχαρη/ υδατάνθρακες, κόβοντας όλες τις τροφές που περιέχουν τον συγκεκριμένο συνδυασμό (κέικ, πάστες, τσιπς, κράκερς). Έπειτα, από ψυχολογικής άποψης, αν έχεις στο μυαλό σου πως μπορείς να καταναλώσεις τροφές μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, θα αποφύγεις το αίσθημα της πείνας και θα χορτάσεις γρηγορότερα. Έτσι, με φυσικό τρόπο, μειώνεις τις παρασπονδίες και ο οργανισμός αρχίζει να καίει εκείνα τα περιττά αποθέματα λίπους.
Περισσότερα Β = όχι άλλοι πειραματισμοί
Το προφίλ σου: τα περιττά κιλά δεν είναι θέμα γονιδίων αλλά ένας συνδυασμός κακών διατροφικών συνηθειών και λάθος δίαιτας που κάνεις διαρκώς. Η εξαντλητική δίαιτα και η υπερπροσπάθεια στο γυμναστήριο δεν είναι ο σωστός τρόπος για να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά μια για πάντα. Όπως γνωρίζεις, το σώμα έχει τον δικό του τρόπο για να αντιδράσει σε μια τέτοια δίαιτα. Οι λανθασμένες δίαιτες του παρελθόντος δεν πρέπει να σε αποθαρρύνουν και να σε σπρώχνουν σε νέα διατροφικά λάθη.
Η ιδανική δίαιτα για εσένα: Η δίαιτα της πρωτεΐνης
Τα βασικά: η πρωτεΐνη μπορεί να γίνει το πιο χρήσιμο εργαλείο που διαθέτεις για να χάσεις κιλά. Τ ο σώμα σου τη χρειάζεται, είναι ένα εξαιρετική για να σου μειώσει το αίσθημα πείνας και δεν θα αποδυναμώσει την μυική μάζα του κορμιού σου. 'Έτσι, αν καταναλώνεις τροφές υψηλής πρωτεϊνικής αξίας, χαμηλών λιπαρών και χαμηλών υδατανθράκων (ψάρι ή λευκό κρέας, θαλασσινά, αυγά), σε συνδυασμό με λαχανικά όπως τα πράσινα φασόλια και οι σαλάτες, θα χάσεις κιλά γρήγορα, χωρίς να καταστρέψεις την υγεία σου. Ακολουθώντας την πρωτεϊνική φιλοσοφία αδυνατίσματος, θα πρέπει να αντικαταστήσεις τροφές που κατανάλωνες μέχρι σήμερα με άλλες όπως τα φρούτα για να σταθεροποιήσεις το βάρος που θα χάσεις.
Περισσότερα Γ = υπολόγισε σωστά τις θερμίδες που καταναλώνεις
Το προφίλ σου: το πρόβλημα που έχεις είναι η μεγάλη σου πείνα Σου αρέσει να τρως και πρέπει να φας μεγάλες ποσότητες για να αισθανθείς πλήρης, γιαυτό και παίρνεις κιλά χωρίς να το καταλάβει.
Αν αποφασίσεις να πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα και να επικεντρωθείς στο στόχο σου, θα χάσεις τα κιλά που θέλεις, και η δίαιτα που θα ακολουθήσεις θα σου επιτρέπει να τρως και να ευχαριστιέσαι παράλληλα.
Η κατάλληλη δίαιτα για εσένα: μια δίαιτα χαμηλής θερμιδικής αξίας που θα σου επιτρέπει να τρως αρκετές τροφές είναι η καλύτερη για εσένα. Δοκίμασε λοιπόν τη θερμιδομετρική δίαιτα.
Τα βασικά: το κλειδί στην απώλεια των περιττών κιλών ειδικά σε περίπτωση που έχεις μεγάλη όρεξη είναι ο περιορισμός των θερμίδων με έξυπνο τρόπο. Για παράδειγμα το σπανάκι είναι γεμάτο νερό και σίδηρο αλλά δεν περιέχει λίπος ή υδατάνθρακες, οπότε είναι μικρής θερμιδικής αξίας (15 θερμίδες/ 100 γραμμάρια). Από την άλλη μεριά, η σοκολάτα, είναι περιέχει πολύ ζάχαρη και λίπος και είναι υψηλής θερμιδικής αξίας (550 θερμίδες/100 γραμμάρια). Αν αρχίσεις να τρως τροφές μεσαίας θερμιδικής αξίας (άπαχο κρέας, ψάρι, προϊόντα χαμηλών λιπαρών, φρούτα και λαχανικά), παίρνεις τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό σου χωρίς να φτάνεις τις θερμίδες στα ύψη.http://www.womenonly.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: