Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τα Πασχαλινά Τσουρέκια της Άννας


  1. 250γρ. νωπή μαγιά
  2. 1 και 1/2 ποτήρι νερό
  3. 250γρ.αλεύρι άνθος
  4. 4 κιλά αλεύρι 
  5. 375γρ. βιτάμ
  6. 12 αυγά
  7. 1 λίτρο γάλα
  8. 1 και 1/2 πακέτο ζάχαρη
  9. 1 κουταλάκι αλάτι
  10. μαχλέπι και κανκουλέ Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το νερό,διαλύουμε την μαγιά και 250γρ.αλεύρι ανθος και γίνεται χυλός.Το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.Επειτα ρίχνουμε τα αυγά ξεχωριστά χτυπημένα,αλεύρι,το ζεστό γάλα,τη ζάχαρη,τα μυρωδικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.Ρίχνουμε σιγα-σιγά το λιωμένο βιτάμ  εώς να γίνει μια ωραία ζύμη και το αφήνουμε άλλες 2 ώρες να φουσκώσει.Στη συνέχεια κάνουμε πλεξούδες και τα βάζουμε σε βουτηρωμένο ταψί.Το αλείφουμε με κρόκο αυγού και ρίχνουμε άσπρο σουσάμι και τα αφήνουμε περίπουμισή ώρα ακόμη.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΝΙΩ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΟΥ.