Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά:2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό,1 κούπα λάδι και λίγη κανέλα.Για το σιρόπι:4 κούπες νερό,3 κούπες ζάχαρη και μια κουταλιά χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση:Προετοιμάζουμε το σιρόπι και αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει.Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει,όταν ετοιμαστεί  ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά(σε χαμηλή θερμοκρασία)μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Προαιρετικά ρίχνετε κανέλα και καρύδια ή φουντούκια.Το τοποθετείτε σε φόρμα και είναι έτοιμο.Εύκολη και γρήγορη συνταγή ακόμα και για αρχάριες

Δεν υπάρχουν σχόλια: