Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Παιδότοπος /Καφέ Μπαρ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ λειτουργεί ξανά με νέα διεύθυνση.Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του μαγαζιού μας την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τιμή
Βασίλης / Εύη Τριανταφυλλίδη                             Διεύθυνση Στανός Χαλκιδικής

Ο παιδότοπος ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ λειτουργεί ξανά


Ο παιδότοπος ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ λειτουργεί ξανά με νέα διεύθυνση και δημιούργησε για σας ένα περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο. Η φιλοσοφία του στην παιδική διασκέδαση είναι λίγο διαφορετική :
Στον παιδότοπο μας το παιχνίδι είναι δωρεάν και ο λόγος είναι ότι με αυτό τον τρόπο δίνουμε την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να επισκεφτούν τον χώρο και να διασκεδάσουν με τις διάφορες υπηρεσίες που παρέχουμε.
Υπηρεσίες
• Αναλαμβάνουμε την οργάνωση παιδικών πάρτυ γενεθλίων ή ονομαστικών εορτών των μικρών μας φίλων.

• Στον παιδότοπο μπορούν οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία να απολαύσουν μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον ασφαλές παιχνίδι στις ημερήσιες εκδρομές τους.
• Οργάνωση παιδικών εκδηλώσεων (χριστουγεννιάτικων & αποκριάτικων).

Στον παιδότοπο μας το εορτάζον παιδί είναι πρωταγωνιστής.Προτεραιότητα μας είναι να περάσει όσο γίνεται καλύτερα μαζί με τους φίλους του.
Ο παιδότοπος μας στους « συνοδούς – γονείς » προσφέρει ξένιαστη παραμονή , αφού τα παιδιά επιβλέπονται από προσωπικό και απασχολούνται δημιουργικά σε έναν ασφαλή « παιδότοπο »
Ο παιδότοπος μας είναι πολύ καθαρός, καθημερινά καθαρίζεται και απολυμαίνεται, σχολαστικά.
Στον παιδότοπο μας οι συνοδοί ακούν μουσική απαλή ξένη ethnic ή ελληνική έντεχνη και στο χώρο των παιδιών ακούγονται παιδικά τραγούδια. Διαθέτουμε δωρεάν περιοδικά ποικίλης ύλης και επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Ο παιδότοπος ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ διαθέτει Κλιματισμό & εξαερισμό . Η συνεχόμενη ανανέωση φρέσκου αέρα και απολύμανση χεριών απομακρύνει οποιαδήποτε εστία από την παρουσία πολλών παιδιών, που τυχόν μπορεί βλάψει το παιδί σας.
Με τιμή και σεβασμό
Βασίλης&Εύη Τριανταφυλλίδη τηλ.επικοινωνίας 6937112860/6956170800

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Στανού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου,του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού.Η εκδήλωση  περιλαμβάνει βόλτα με το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη,χριστουγεννιάτικες κατασκευές και πολλές  ακόμη  εκπλήξεις.Σας περιμένουμε όλους.
Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο και Ιππικό Όμιλο Μεγάλης Παναγίας.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013


Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν

Πρώτη η Ελλάδα στις καισαρικές - Η Διεθνής Κοινότητα μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου


Πρώτη η Ελλάδα στις καισαρικές - Η Διεθνής Κοινότητα μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Ένα μεγάλο ρεπορτάζ αφιερωμένο στην Ελλάδα που αναφέρεται στο ανθρώπινο δικαίωμα της γέννας και στο πώς γεννούν οι γυναίκες στη χώρα μας, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας πολυποίκιλα αισθήματα και κριτικές.
Η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στις καισαρικές τομές σε όλο τον κόσμο, για την ακρίβεια το 70% του γυναικείου πληθυσμού καταλήγει να γεννήσει με καισαρική τομή και όχι με φυσιολογικό τοκετό. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, δείχνουν πως οι γιατροί στην Ελλάδα επιλέγουν τη διαδικασία της καισαρικής τομής για οικονομικούς λόγους και γιατί τους διευκολύνει με το πρόγραμμά τους, εφόσον η καισαρική γίνεται κατόπιν ραντεβού, σε συγκεκριμένη ώρα, ημέρα και ημερομηνία.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο θυμός δημιουργεί ρυτίδες στην ψυχή μας και στην ψυχή των παιδιών μας!

Την επόμενη φορά που θα θυμώσουμε, ας σκεφτούμε καλύτερα.
Ποιος θέλουμε να έχει το πάνω χέρι, εμείς ή ο θυμός;
.

Σίγουρα έχετε πολλούς λόγους να θυμώνετε. Κάποιες φορές είναι σαν όλα γύρω μας να είναι φτιαγμένα για να μας θυμώνουν.
.
Όμως ο θυμός γεννάει θυμό και καταλήγουμε να είμαστε όλοι συνοφρυωμένοι και άσχημοι, μας λέει η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή. Το μέτωπό μας γεμίζει ρυτίδες, τα μάτια μας γεμίζουν ρυτίδες, μα πάνω απ’ όλα η ψυχή μας έχει ρυτιδιάσει κι αυτή, και έχουμε ξεχάσει πια να χαμογελάμε.
Οι έρευνες δείχνουν πως η ηρεμία μας εξαρτάται κατά πολύ από τον μυ που βρίσκεται στο μέτωπό μας και λέγεται προμετωπιαίος μυς. Όσο πιο χαλαρός είναι αυτός ο μυς του μετώπου μας, τόσο πιο ήρεμοι είμαστε. Όσο περισσότερο σουφρώνουμε το μέτωπό μας, τόση μεγαλύτερη ένταση δημιουργούμε στο σώμα μας. Σαν συνέπεια, βιώνουμε άγχος και κρίσεις πανικού που μας οδηγούν στη χρήση ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών.
Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Και εφόσον δεν μπορούμε να δώσουμε λύση από μόνοι μας στα προβλήματα της χώρας, ή να αυξήσουμε το μισθό μας, είναι ευκαιρία τουλάχιστο να ζήσουμε πιο συνειδητά με μεγαλύτερη ηρεμία. Όλοι ξέρουμε πως η ένταση και το άγχος πολύ συχνά σωματοποιείται και αρρωσταίνουμε. Ας φροντίσουμε λοιπόν τον εαυτό μας προσπαθώντας να αποφύγουμε το θυμό.
Μια σπουδαία ψυχολόγος, έλεγε πως δεν αξίζει να δίνουμε  το λόγο στο συναίσθημα του θυμού περισσότερο από 1 λεπτό.
 Όταν ο θυμός κατακλύζει τη ζωή μας περισσότερο από 1 λεπτό, τότε απίστευτες ποσότητες τοξινών κυκλοφορούν στο αίμα μας και είναι σαν να υποβάλλουμε την ύπαρξή μας σε ένα κατακλυσμό αρνητικότητας. Τέτοιοι κατακλυσμοί τοξικών συναισθημάτων, όπως ο θυμός,  μπορούν αργά και ύπουλα να μας αρρωστήσουν.

Κάηκε φτωχόσπιτο από κεριά Το παιδάκι και η γιαγιά είναι στο νοσοκομείο

Καλοβολεμμένοι, κουστουμάτοι, που τάχα μας κυβερνάτε, κάντε ΕΝΑ καλό στη ζωή σας. Δώστε εντολή ΣΗΜΕΡΑ να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε ΟΛΑ τα φτωχόσπιτα. 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ λεφτά να πληρώσουν λογαριασμούς και χαράτσια, μπορείτε να το καταλάβετε;;;
Δεν αντέχεται η φτώχεια, δεν αντέχεται, αλλά πως να το καταλάβετε;;;;

Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας
Οι ζωές των μελών μιας φτωχής οικογένειας κινδύνευσαν στην Ξάνθη, όταν το σπίτι τους καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.  
Η φωτιά προκλήθηκε από τα κεριά που χρησιμοποιούσαν, μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης επειδή δεν είχαν πληρώσει το… χαράτσι της ΔΕΗ!
Οι ένοικοι δεν πρόλαβαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που ξέσπασε από το κερί που είχαν για να φωτίζονται στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οικοδομής στην περιοχή της Νεάπολης. 
Μόλις που κατάφεραν να βγουν εγκαίρως όταν το σπίτι τους τυλίχτηκε στις φλόγες και ένας από αυτούς λιποθύμησε από τα αναπνευστικά προβλήματα που του προκάλεσε η εισπνοή καπνού!
Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό νοσοκομείο Ξάνθης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά, όμως το διαμέρισμα υπέστη τεράστιες ζημιές με αποτέλεσμα η οικογένεια που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο!
protothema

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Στανός: Δύο διαρρήξεις σπιτιών σε μια βδομάδα

somporo

Ανήσυχοι και πάλι οι κάτοικοι του Στανού με τα νέα κρούσματα διαρρήξεων που έλαβαν χώρα την τελευταία εβδομάδα. Χθες το απόγευμα όμως οι γείτονες αλλά και ο ιδιοκτήτης που επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες τους οποίους και καταδίωξαν αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν. Σύμφωνα με τους γείτονες στη διάρρηξη συμμετείχαν 5 άτομα από τους οποίους οι δύο περίμεναν σε αυτοκίνητο. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία αλλά …το περιπολικό ήταν απασχολημένο σε άλλη υπόθεση!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Από ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

Ενημέρωση για τη λύσσα





Από την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2013 άρχισαν οι ρίψεις από αεροπλάνα δολομάτων- εμβολίων κατά της λύσσας στην περιοχή του Στανού. Άμεσα μας ενημέρωσε η τοπική Θηροφυλακή και με τη σειρά μας ενημερώσαμε τους μαθητές και τους μοιράσαμε και φυλλάδια με οδηγίες. Το παρακάτω βίντεο εξηγεί τι πρέπει να ξέρει κάποιος και τι να προσέξει για να αποφύγει τις συνέπειες της αρρώστιας



Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πόσο καθοριστική είναι η σειρά που γεννιούνται τα παιδιά;


Οι προσωπικότητες των παιδιών μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με την σειρά που έχουν γεννηθεί, στην οικογένεια. Συμφώνα με τους μελετητές οι διαφορές αυτές έχουν αποδοθεί, στις συγκεκριμένες εμπειρίες που έχει κάθε παιδί ως μέλος μιας κοινωνικής ομάδας.
Οι γονείς αντιμετωπίζουν κάθε παιδί διαφορετικά, το ίδιο συμβαίνει με τα αδέλφια, τους φίλους, την κοινωνία. Ωστόσο σημαντικό ρολό έχει, όχι τόσο το πώς αντιμετωπίζεται το παιδί αλλά με ποιον τρόπο το ίδιο ερμηνεύει αυτή την επικοινωνία, την μεταχείριση, και την άλληλοσυσχέτιση, η όποια επηρεάζει την διαμόρφωση του χαρακτήρα του, και τις αντιδράσεις του. 
Αναφορικά με τα παραπάνω, το πρωτότοκο παιδί τυγχάνει να είναι το επίκεντρο, ολόκληρου του οικογενειακού ενδιαφέροντος, ώσπου να εμφανιστεί το δεύτερο παιδί. Το πρώτο παιδί νοιώθει ότι χάνει την αποκλειστικότητα των ενήλικων και περισσοτερο της μητέρας εφόσον το δεύτερο παιδί είναι τον πρώτο καιρό, αποκλειστικά εξαρτώμενο από εκείνην. Αισθάνεται ότι εκθρονιστηκε, και ότι θα πρέπει να μοιράζεται το ενδιαφέρον και την αγάπη των γονιών που ως τώρα μονοπωλούσε. 

Πως να εμπλουτίσω την διατροφή του παιδιού μου;


«Ο Γιωργάκης πάλι δεν έφαγε καλά σήμερα !»
« Μου φαίνεται ότι η Μαρία δεν έχει και πολλή όρεξη τελευταία !»
«Λες το παιδί να μην ψηλώσει πολύ, επειδή δεν πίνει γάλα;»
« Μήπως πρέπει να του δώσω κάποια πολυβιταμίνη ?»

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Σολωμού Ελένη, BSc-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος-Υπεύθυνη Διαιτολογικής Μονάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Κεφαλονιάς.

Αχ, τι τραβάνε αυτές οι μαμάδες !!!
Κάθε «γνήσια» μαμά – και δη Ελληνίδα! – την απασχολεί το θέμα της διατροφής και της ανάπτυξης των παιδιών της. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, αυτή η ανησυχία δεν είναι δικαιολογημένη, αλλά το αίσθημα της υπερπροστασίας που χαρακτηρίζει όλες τις μαμάδες κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο σκούρα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις ριψεις των αεροδολωμάτων. Εγιναν αλλαγές στις περιοχές πτήσεων λόγω καιρού (ομίχλες, χαμηλή ορατότητα, κλπ). Έτσι ήδη έχουν ρίξει εμβολια σε Φλώρινα, Κοζάνη, Ημαθία. Σήμερα έγιναν ρίψεις βόρεια του Πολύκαστρου Κιλκίς κα αύριο 16/10 θα γίνουν ρίψεις (καιρού επιτρέποντος) σε ΒΔ Χαλκιδική και 1ο πόδι (Κασσάνδρα). Όποτε έχουμε ενημέρωση θα κάνουμε ανακοινώσεις. Η ΚΟΜΑΘ επικοινώνησε ξανά με το Υπουργειο και μας τόνισαν ότι το αρχικο σχέδιο ειναι ενδεικτικές.
Δεν αλλάζει τίποτε για τον κυνηγό που δεν αγγίζει το δόλωμα, δεν το σπάζει και για λίγες μέρες προσεχει να μην βάζει τα χέρια του στο στόμα του σκύλου του

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτο τεστ που θα σε σηκώσει από την καρέκλα σου… Μάθε αν έχεις μυωπία με μία εικόνα!


Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με την όρασή σας στη φωτογραφία θα δείτε... τον Αϊνστάιν.

Όσοι έχετε μυωπία θα δείτε την Marilyn Monroe…
Δείτε την παρακάτω εικόνα και μάθετε!!! Αν βλέπετε τον Αϊνστάιν, απομακρυνθείτε από την οθόνη πηγαίνοντας μερικά μέτρα πίσω και θα δείτε τη Marilyn Monroe…



gr.omg.yahoo.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

10 τρόποι για να κάνετε τα παιδιά σας να νιώσουν ξεχωριστά


Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας είναι να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους. Αυτό δε θα συμβεί μέσα σε μία μέρα – είναι μία διαδικασία που παίρνει καιρό. Ωστόσο με μικρές, απλές, καθημερινές πράξεις, μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά να νιώσουν ξεχωριστά και να αποκτήσουν θετικά συναισθήματα για τον εαυτό τους. Να κάποιοι από τους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό:
1. Υποδεχόμαστε τα παιδιά με χαμόγελο όταν επιστρέφουν στο σπίτι από το σχολείο. Ή αν βρίσκονται ήδη στο σπίτι την ώρα που επιστρέφουμε από τη δουλειά, ανοίγουμε την πόρτα με θετική διάθεση. Δεν αρκεί απλά να χαιρόμαστε που τα βλέπουμε, πρέπει να τους το δείχνουμε. Φωτίζεται το πρόσωπό μας όταν τα αντικρίζουμε; Λάμπουν τα μάτια μας; Η απάντηση ας είναι ένα τεράστιο ΝΑΙ! 
2. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από το χρόνο μας. Δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο και η έλλειψή του μας γεμίζει τύψεις, αλλά οι τύψεις δε βοηθούν σε τίποτα. Ακόμα κι αν ο χρόνος που μπορούμε να διαθέσουμε είναι λιγοστός, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να είμαστε παρόντες με σώμα και πνεύμα. Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά δεν είναι ανάγκη να αφιερώνεται μόνο σε παιχνίδι. Μπορούμε να περνάμε καλά χορεύοντας με δυνατή μουσική, κάνοντας πικνίκ στο πάτωμα του σαλονιού ή διαβάζοντας ένα βιβλίο αγκαλιά στον καναπέ.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δημιουργία : Από τη σύλληψη στη γέννηση (βίντεο)

Ένα πολύ όμορφο συναρπαστικό βίντεο που δείχνει την τελειότητα του ανθρώπινου σώματος και της διαδικασίας κύησης από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τη γέννα…
Απολαύστε το

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑΝΟΥ
<<ΑΓΙΑ ΧΑΙΔΩ>>



Ο Σύλλογος γυναικών διοργανώνει και σας προσκαλεί στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:30 στην αίθουσα της Αγίας Χάϊδως, με θέμα << ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ >> με την ομιλήτρια κ. Χάρης Δημητρακούδη, παιδαγωγό-θεολόγο από την τηλεοπτική εκπομπή << 4Ε>>.

Πολιτιστικός Σύλλογος Στανού Χαλκιδικής

Ξεκινάνε από την ερχόμενη Δευτέρα τα προγράμματα χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου .
Δευτέρα μάθημα ρυθμικής μπαλέτου με την κ. Τάνια Στόικου.
4.45 μ.μ τμήμα νηπιαγωγείου
6.15 μ.μ. τμημα Δημοτικού
Τετάρτη στις 6.00 μ.μ. τμήμα παραδοσιακών χορών .Τμήμα ενηλίκων με την κ. Βάγια Τουπλικιώτη

Σ' έχω βρεί... και σε χάνω


Πρόσκληση από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρναίας



3ήμερη παρουσίαση τοπικών προϊόντων
11-12-13 Οκτωβρίου
Άλσος Αγίας Παρασκευής, Αρναία
Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Οκτ.: 10.00 - 14.00 & 16.00 - 20.00
Κυριακή 13 Οκτ.: 10.00 - 16.00
Τιμώμενο προϊόν: μουντοβίνα
Με τη συμμετοχή και την υπογραφή
της chef Ντίνας Νικολάου και την υποστήριξη
του συλλόγου επαγγελματιών Αρναίας